2013. június 5., szerda

Duguláselhárítás a szóda erejével


Most megmutatom az egyik kedvenc videómat!

Egy amerikai háziasszony családi körben (szó szerint!) házilag megoldja a dugulás problémáját! Szódabikarbónát és ecetet önt a lefolyóba, s a két anyag pezsgését igazán élvezi a gyerek is.

A környezettudatos nevelést nem lehet elég korán kezdeni, és ezt a pezsgő hangot és látványt a gyerekek igazán élvezik, hiszen játéknak tekintenek mindent.

Szóda-vulkánnak nevezi a videóban a gyerek és nagyon jól szórakozik duguláselhárítás közben. Ezek az anyagok ráadásul nem károsak, tehát a gyerekek biztonságára nézve is sokkal jobb opció, mint lefolyótisztító folyadékokat tartani a lakásban. Szóval ne aggodalmaskodjunk, nyugodtan vonjuk be a gyerekeket is a mókába, élvezni fogják a dolgot.


Hát nem ez a legolcsóbb, legegyszerűbb és legkevésbé károsító módja a duguláselhárításnak?? Miért költenénk súlyos ezreket szakemberre, amikor egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük, s gyakran meg is szüntethetjük házilag is a dugulást. Ahogy a videóban is látszik, ebben semmi ördöngősség nincsen! Egy korábbi bejegyzésben írtam receptet, hogy miből mennyi kell, de tulajdonképpen semmi baj nemt örténik, ha nem tartjuk be ezeket az arányokat. Ahogy látszik a felvételen is, a hölgy kezében is megszaladt a szódás doboz, a ecetet is csak úgy szemre öntötte bele, egyszóval álljunk neki bátran!
Jó duguláselhárítást kívánok mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése