2013. május 22., szerda

Duguláselhárítás bontás nélkül 2.

A legjobb módszerek házilag


Előző cikkünkben a szódabikarbóna áldásos hatásait taglaltuk a duguláselhárítás terén. Íme egy újabb olcsó házi csodaszer: a konyhasó.
Lehet, hogy a túlzott sófogyasztás árt a szervezetünknek, de a lefolyókkal csodákat művel egy-egy konyhasós átöblítés. Ezzel megelőzhető, hogy elduguljon a lefolyó akár a fürdőszobában, akár a konyhában lévő vezetékekről van szó.
Recept:
½ pohár konyhasót öntsünk a lefolyóba. Ezt követően melegítsük fel az ecetet és öntsünk rá 2 pohárnyit. Jöhet a szokásos forró víz, majd pár perc elteltével hideg vízzel öblítsük át a lefolyót.
A művelet természetesen megismételhető, de ha makacsabb a dugulás, akkor adjunk szódabikarbónát is a keverékhez.
Recept:
1 pohár sót, 1 pohár szódabikarbónát és ½ pohár ecetet keverjünk össze. A keveréket öntsük a lefolyóba 10 percre, majd öblítsük le forró vízzel. Utána jöhet a szokásos vizes átöblítés.
Ha még ennél is makacsabb lerakódás van a vezetékben, érdemes trisót használni. Más néven:
Dugulás ellen a trisó is hatásos
nátrium-foszfát. Általában fehér por formában kapható a háztartási boltokban, egy fél kilós csomag olyan 300 Ft körüli áron kapható. A trisó remek zsíroldó, ezért remekül használható mosogatógépek átmosásához is. A másik remek tulajdonsága, hogy az egyik legjobb vízkő oldó, ezért a mosógépek tisztításához is kiváló.
Azt kevesen tudják, hogy nemcsak a mosdókagyló, mosogatókagyló, zuhanytálca és kád lefolyója tisztítható vele, de a már eldugult WC csészével is képes elbánni.
Hogyan használjuk?
Ha a lefolyónk dugult el, akkor a nyílásba egy egész zacskó trisót öntsünk bele. Ha a WC kagyló dugult el, akkor először a WC torokból távolítsuk el a vizet. Ezt követően öntsünk bele egy zacskó trisót. Mindkét esetben hagyjuk dolgozni a szert egész éjjelen át. Reggel pedig öblítsük le. Az esetek nagy részében megoldja a problémát és nem kell duguláselhárító szakembert hívni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése